• Macedonia

Jakimovski: La proposta francese è una menzogna diplomatica, questa operazione non la si fa per noi, ma per l'Albania

Францускиот предлог е обична дипломатска лага, вели градоначалникот на Карпош, Стевчо Јакимовски. „Нас ни се фрла предлогот на големиот Макрон, а од позади се цитира протоколот, во кој се сите барања на Бугарија. Главата му се сече на македонскиот народ со протоколот. Најголемата опасност по Македонија стои токму овде и во образованието, каде што треба …

Jakimovski: La proposta francese è una menzogna diplomatica, questa operazione non la si fa per noi, ma per l'Albania Scopri di più »