• colloquio

Intervista alla produttrice cinematografica Pavlina Proevska: Essere un buon produttore richiede perseveranza e fede cieca

Филмската продуцентка Павлина Проевска најголем дел од својот живот го посветила на филмската дејност и преку филмовите што ги продуцира сака да остави траги за својата работа, но и за македонското културно наследство. Портфолиото на Павлина Проевска содржи два долгометражни филма, два краткометражни, три документарни филмови од долг формат, неколку видеа и два музички албума. …

Intervista alla produttrice cinematografica Pavlina Proevska: Essere un buon produttore richiede perseveranza e fede cieca Scopri di più »