• orgoglioso siljanovska davkova

Davkova: Rispetterò l'accordo di Prespa, la mia decisione personale è il modo di usare il nome dello Stato

Претседателката Гордана Сиљановска Давкова денеска од Охрид посочи дека го почитува Преспанскиот договор, како и оти, „за разлика од други“, го почитува меѓународното право. Таа истакна дека начинот како ќе го користи името на државата е „лична определба, право што е загарантирано со повисоки акти од билатералните договори“. Давкова пред медиумите истакна дека преку разговори …

Davkova: Rispetterò l'accordo di Prespa, la mia decisione personale è il modo di usare il nome dello Stato Scopri di più »