• Vlad

Fischiare la lingua macedone alla manifestazione pagata con denaro statale è una provocazione isolata, dice il governo

Прослава на 21-годишнината од потпишувањето на Рамковниот договор мина во сенка на однесувањето на дел од присутните на забавата.Рекации во јавноста предизвика исвиркувањето на водителката, кога таа на публиката и се обрати на македонски јазик. Од Владата за порталот „Локално“ велат дека се работи за „изолирана провокација, какви што имало и ќе има“. -Најважно од …

Fischiare la lingua macedone alla manifestazione pagata con denaro statale è una provocazione isolata, dice il governo Scopri di più »