• condurre

REK Bitola: Normalizzato il funzionamento dei sistemi di scavo del carbone e degli sterili

Работењето на системите во рудникот Суводол на РЕК Битола е нормализирано. По обилните врнежи од дожд кои во петокот и вчера го зафатија рудникот и предизвикаа поплава, ископот на јаглен и јаловина продолжува според планираната динамика, соопшти компанијата. Увид во нормализирањето на состојбите денес направи генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски. „Сакам да упатам …

REK Bitola: Normalizzato il funzionamento dei sistemi di scavo del carbone e degli sterili Scopri di più »