Истовремени претседателски и парламентарни избори во Бугарија на 14 ноември

Бугарскиот претседател Румен Радев предмалку за време на посетата на бугарскиот град Плевен, на јавноста ѝ соопшти оти одлучил претседателските и парламентарните избори во земјата да се одржат истовремено на 14 ноември. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Причината за истовременото одржување на изборите, според Радев, е намалување на трошоците од државниот буџет. Румен … Продолжи со читање Истовремени претседателски и парламентарни избори во Бугарија на 14 ноември