Истече амонијак во француска фабрика, 14 лица повредени

Француска полиција/ Фото: ЕПА

Четиринаесет лица се повредени поради истекување на амонијак во хемиска фабрика во близина на Бордо, југозападна Франција.

Несреќата се случила при полнење на камион-цистерна со  течен амонијак. И покрај преземените безбедносни мерки на претпазливост, се формираше облак од амонијак, соопштија локалните власти.

По инцидентот евакуирани се работниците од фабриката за земјоделски ѓубрива и производи, како и блискиот објект.

 

Видео на денот