Интервју со Виктор Илиески: Сакаме да бидеме во чекор со другите европски и светски оркестри

Веќе две години со филхармонијата раководи Виктор Илиески. Прво една година беше вршител на должност, а потоа и официјално беше назначен за директор на НУ Филхармонија на Република Северна Македонија. Покрај одличните концерти пред домашната публика, на почетокот од месецот филхармонијата гостуваше во Израел, а оттаму и поводот со Виктор Илиески да разговараме за успешната … Продолжи со читање Интервју со Виктор Илиески: Сакаме да бидеме во чекор со другите европски и светски оркестри