ИНФОГРАФИК: Откријте какви се цените на основната храна во регионот

Потрошувачка кошничка / Фото: Слободен печат / Драган Митрески

Од поранешните југословенски републики, животот е најскап во Словенија, а најевтин во Србија. Ова е резултат на нашата споредба со цени направени врз основа на податоците што ги зедовме од страницата Numbeo, која ги споредува трошоците за живот во сите градови и земји. Сепак, состојбата за животниот стандард се комплетира кога цените ќе се споредат со платите.

 

Видео на денот