Индија: Рекорден седумдневен просек на новозаразени

epaselect epa09189766 A family member wearing Personal Protective Equipment (PPE) perform the final rites at a cremation ground for COVID-19 victims in New Delhi, India, 10 May 2021. Calls for a nationwide lockdown have been growing as the number of new COVID-19 infections and related deaths stood close to record highs on 10 May. EPA-EFE/IDREES MOHAMMED

Кризата во ковид-19 во Индија денеска покажа мали знаци на попуштање, но седумдневниот просек на нови случаи е рекордно висок.

Седумдневниот просек на нови случаи е рекордно висок, изнесува 390.995, а во последните 24 часа се регистрирани 329.942 случаи, додека бројот на смртни случаи од оваа болест е зголемен за 3.876, според денешните податоци на Министерството за здравство.

Вкупниот број на заразени сега изнесува 22,99 милиони, додека официјалниот број на починато од ковид-19 достигна

Видео на денот