И јануари е во оптек за почеток на преговорите со ЕУ, вели Димитров

Фокусот за договор со Софија за надминување на разликите е на декември, но периодот е краток и затоа не се исклучува и јануари како опција за датум за почеток на преговорите на земјава со ЕУ, изјави вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров за ТВ24. Тој потенцира дека актуелниот претседавач со ЕУ, Словенија, има стратешки интерес … Продолжи со читање И јануари е во оптек за почеток на преговорите со ЕУ, вели Димитров