И Борисов ја слуша „Корона чао“ на Дац и Александар: Песната ечи во неговиот автомобил (ВИДЕО)

Преработката на песната „Бела чао“ од Драган Спасов – Дац и Александар Митевски, која ја насловија „Корона чао“, стигна и до бугарскиот премиер Бојко Борисов.

Тој синоќа на својот фејсбук профил објави видео како се вози во автомобил, а на звучниците ечи „Корона чао“.

„Само со заеднички напори, борбеност и дисциплина ќе се справиме со коронавирусот. Им благодарам на сите бугарски државјани кои ги почитуваат правилата. Само така ќе се вратиме на нашите нормални живот. Благодарност и до Дац и Александар. Северна Македонија може да смета на нашата поддршка“, напиша Борисов во објавата со видеото.

Само с общи усилия, дух и дисциплина ще се преборим с коронавируса. Благодаря на всички български граждани, които спазват правилата. Само така ще се върнем към нормалния си живот. Благодаря и на Дац & Александар / Dragan Spasov Dac & Aleksandar Mitevski. Северна Македония може да разчита на нашата подкрепа!

Publiée par Boyko Borissov sur Samedi 25 avril 2020