Крводарителска акција во Гевгелија: Собрани 68 единици крв

Фото: mia.mk

Во крводарителската акција што денеска ја организира Општина Гевгелија под мотото „Дарувај крв, спаси нечиј живот” беа собрани 68 крвни единици.

– Сакам да упатам голема благодарност до сите крводарители, затоа што со својата хуманост спасуваат нечиј живот во услови на пандемијата од ковид-19 кога драгоцената течност е уште повеќе потребна. Како Општина, секогаш ќе останеме отворени за соработка при организација на вакви акции, особено по денешниот резултат и пораката што ја упатија гевгеличани дека хуманитарните акции ги сметаат за приоритетни вредности, истакна градоначалникот на Гевгелија, Сашо Поцков.

Денешната крводарителска акција, Општина Гевгелија ја организираше во соработка со Одделението за трансфузиска медицина и Домот на културата од Гевгелија.

Видео на денот