Министерство за култура со голем долг кон изведувачи на објектот на Филхармонија

Министерство за култура со голем долг кон изведувачи на објектот на Филхармонија

250
SHARE

Министерството за култура должи 15,5 милиони евра на две градежни фирми, изведувачи на новиот објект на Македонска филхармонија.

Според сознанијата на Телма, финансиските обврски кон фирмите Страбаг и Гранит се одложени на некое време, а во целост ќе бидат исплатени во тек на следната година, согласно договорите со изведувачите.

Договорот со Страбаг изнесувал 27 милиони евра, од кои се исплатени 12,6 до јуни годинава. Со Гранит пак, договорот изнесувал 5,6 милиони евра, од кои се преостанати уште 93 илјади евра.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY