Хит совети од 1973 година за момците кои треба да ги избегнувате на море

југославија ретро
Фото: Принтскрин / Instagram / Yugo Wave

Во летото 1973 година, младите од Југославија ги спакуваа куферите за да одат на море – и по тој повод, медиумите објавија совети до девојките за тоа кои мажи треба да ги избегнуваат. Во денешен контекст, некои од овие совети звучат смешно, а некои сè уште се корисни.

Југопапир“ објави совет за Југословенките пред летниот распуст, а ние ви ги пренесуваме најинтересните.
Имено, девојките се предупредуваат дека ќе сретнат разни млади момчиња на патот кон морето, на кои не треба да им го кажуваат местото каде што ќе престојуваат.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [ Hi to YUGOSLAVIA ] (@yugo.wave)

Исто така, ако веднаш се поврзат со некое момче, ќе ја пропуштат можноста да им се додворува некој позгоден.

„Ако во првите неколку денови не најдете некој поубав и позгоден, секогаш можете да го контактирате, па затоа дискретно проверувајте ја картичката на куферот и запомнете каде ќе престојува“, пишува „Југопапир“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [ Hi to YUGOSLAVIA ] (@yugo.wave)

Важен совет е дека девојките треба да внимаваат на премногу убавите мажи.

„Гледајќи го, може да ви се испотат рацете од возбуда, но гледајте и главата да ви остане чиста и повторувајте си во себе: „Вака им се додворува на сите девојки“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [ Hi to YUGOSLAVIA ] (@yugo.wave)

Важен е и тенот на кожата на момчето.

„Ако неговата кожа е бела затоа што не се сончал, тој ќе има повеќе разбирање за вас додека сте во фазата на црвенило – ова е духовита забелешка.

Исончаните млади мажи се или спортисти или „лажговци и професионални заводници, кои одат од одморалиште до одморалиште“.

Кога ќе стигнете на море, најдобриот начин да му пријдете на еден млад човек е да го прашате каде е плажата или поштата – и да се надевате дека тој ќе ве придружува до таму.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [ Hi to YUGOSLAVIA ] (@yugo.wave)

На плажа треба да ги избегнувате момците кои немаат ситни пари, бидејќи тоа е знак дека се скржави. Но, не треба да ги занемаруваме оние што прават замок од песок или играат фудбал, затоа што „навечер може да се претворат во сосема пристојни“.

„Набљудувајте го тренингот, вратете ја топката ако излета надвор од теренот, магично насмевнете се и почекајте“, пишува „Југопапир“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [ Hi to YUGOSLAVIA ] (@yugo.wave)

Клучните совети се однесуваат на мракот во кој влегувате со момчето.

„Сè што ќе ви кажат момчињата ноќе – прво „прочистете го низ густо сито“, а на она што ќе остане – верувајте“, пишуваат тие.

 

Една четвртина од кажаното е за додворување, потоа за море и романтика- остатокот е висина.

„Избегнувајте маж кој нема да ви каже каде престојува, бидејќи многу веројатно е таму да го чекаат жената и нивните мали деца“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by [ Hi to YUGOSLAVIA ] (@yugo.wave)

Расипниците се обидуваат да купат сè со пари, а златната душа се крие во срамежливите момци.

„Не ја давајте домашната адреса на никому, но ако имате впечаток дека момчето е сериозено, прашајте за неговата. Ако одбегнува да ви ја каже – избришете го“, е заклучниот совет.

 

Видео на денот