ХЕРОЈ НА КРАЉЕВО: Багерист панично копал за да спаси 1.500 луѓе! (ВИДЕО)

Фото: Курир.рс

Храбар багерист од Краљево изведе неверојатен подвиг спасувајќи мост во Лешево кој е од животно значење за тој крај затоа што спасил пет села со градот односно 1.500 лица кои би биле отсечени од светот.

По силниот дожд водата се повлекува од повеќето поплавени подрачја во централна и западна Србија но во некои места и натаму е критично.

-Поплавени се повеќе од 600 објекти и евакуирани се 312 луѓе, изјави началникот на Управата за пожарникарско-спасувачката единица и цивилна заштита при МУП, Горан Николиќ.

Видео на денот