Град Скопје ќе прска против ларви од комарци

Прскање против комарци / Фото: Град Скопје

Во петок ќе се врши авионска и терестрична дезинсекција против ларви од комарци на подрачјето на градот Скопје, информираат од општината.

Авионската дезинсекција ќе се врши во раните утрински часови, додека, терестричната дезинсекција во текот на денот.

Од Град Скопје дополнуваат дека доколку временските услови не дозволуваат да се прска, авионската дезинсекција ќе се изврши во истиот термин првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни, и ги известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Видео на денот