9 C
Скопје

Град Скопје ги намали износите за фирмарина за 2020 година

Обврзници кои веќе извршиле уплата со целосниот износ наведен во решението, од Град Скопје укажуваат дека тој ќе се префрли за наредната година или по завршувањето на вонредната состојба, на барање на таксениот обврзник, ќе се изврши враќање на натплатениот износ.

Град Скопје ги известуваме сите обврзници дека е извршена целосна системска корекција на решенијата за фирмарина за 2020 година по намалени износи, а кои се однесуваат на Тарифниот број 1.

Доколку таксените обврзници сакаат да добијат коригиран примерок од решенијата, истите може да ги испечатат на официјалниот портал на Град Скопје https://danoci.skopje.gov.mk/gskopje/root/public/login.xhtml и тоа во ставката ДАНОЦИ, каде што е потребно да се регистрираат и понатаму да ги следат упатствата кои водат до саканиот чекор.

Во однос на тие обврзници кои веќе извршиле уплата со целосниот износ наведен во решението, од Град Скопје укажуваат дека натплатениот износ за такса ќе се префрли за наредната година или по завршувањето на вонредната состојба, на барање на таксениот обврзник, ќе се изврши враќање на натплатениот износ.

Прочитајте и...  Во Грција денеска пристигнува првата пратка од вакцината на „Џонсон и Џонсон“, засега нема промени во планот

Измените се согласно Одлука за изменување и дополнување на „Одлуката за висината на комуналните такси во Град Скопје” донесена од Советот на Град Скопје, со која започнувајќи од 01.01.2020 година се изврши измена во Тарифниот број 1 на Одлуката, и се намали комуналната такса за фирма, како  дополнително олеснување на финансиската состојба на таксените обврзници кои вршат дејност.

Поврзани вести

Поранешна полицајка од Минесота обвинета за ненамерно убиство за време на рутинско запирање на возило

Слободен печат

Турски суд нареди ослободување на новинарот Ахмет Алтан

Слободен печат

Ново истражување носи лоши вести: Бразилскиот вид се менува за да ја намали ефективноста на вакцините

Слободен печат

Вучиќ ја назначи Невена Јовановиќ за нов амбасадор на Србија во Северна Македонија

Слободен печат

Бектеши: Законот за финансиска поддршка за исплата на плати ќе биде изгласан утре

Слободен печат

Нов опасен предизвик на ТикТок го одзема животот на дванаесетгодишно момче од САД

Слободен печат

Остави Коментар