Готвиме со Маја: Мали чоколадни изненадувања

Мали чоколадни изненадувања/ Фото: Готвиме со Маја

Популарната млада готвачка Маја препорачува два брзи и вкусни десерти. Погледнете како Маја со леснотија ги прави малите слатки изненадувања и изненадете ги вашите блиски во домот. 

Мали чоколадни изненадувања

-3 Долчела црни чоколада
-Неколку капки масло
-Долчела бело чоколадо
КРЕМ
-Долчела ванила пудинг
-Слатка павлака
-Наполитанки
-Чоколадирани лешници
-Чоколадни украси
  1. Чоколадите се растопуваат на пареа
  2. Со растопеното чоколадо се премачкуваат страниците на силиконска модла
  3. Модлата се остава во фрижидер да се стврдне
  4. Стврднатите корпи од чоколадо се полнат со кремот и декорациите и се поклопуваат со другата половина
  5. Се растопува белото чоколадо со маслото
  6. Се премачкуваат колачите од страна

Изненадување во чашка

-Долчела мафини
-Долчела бело чоколадо
-Какао
-Наполитанки
-Сладолед од карамела
-Чоколадирани лешници
  1. Се растопува белото чоколадо и во него се потопуваат ивиците од чашата
  2. Чашата се полни со исцепкани мафини, крем, наполитанки, сладолед и чоколадирани лешници.

Рецептите погледнете ги во видеото:

Видео на денот