Готвачот од Тетово, Рене Реџепи повторно меѓу првите во светот (ФОТО)

Готвачот Рене Реџепи, по потекло од тетовското село Џепчиште, повторно се најде на главните вести на медиумите. Вчера неговиот ресторан “Нома“, кој е отворен пред само 12 месеци во Копенхаген, Данска, беше рангиран втор на листата на најдобри ресторани во светот. Реџепи ова вест ја објави и на социјалните мрежи. Добиј ги најважните вести, бесплатно … Продолжи со читање Готвачот од Тетово, Рене Реџепи повторно меѓу првите во светот (ФОТО)