Ѓорѓиев: Постојат писма во кои Гоце Делчев се чувствува како Бугарин, а има и писма во кои изјавува дека е Македонец

Последните два часа од состанокот ги посветивме на Гоце Делчев. Дискутиравме од аспект на тоа каков е пристапот со кој треба да се направи текст за Гоце Делчев кој ќе биде понуден на двете општества за заедничко чествување. И овојпат дојде до крајни разлики во сфаќањето на тоа зошто една личност треба да се чествува, … Продолжи со читање Ѓорѓиев: Постојат писма во кои Гоце Делчев се чувствува како Бугарин, а има и писма во кои изјавува дека е Македонец