Голем хакерски напад врз Украина: Дали е ова увертира за руски напад?

Утринава бил извршен голем хакерски напад врз веб-страниците на неколку украински министерства, јавуваат агенциите. Хакирани се се веб-страниците на Министерството за одбрана, Министерството за образование, Министерството за енергетика и Министерството за надворешни работи. Хакирана е и веб-страницата на државната служба за итни случаи. Некои од страниците се недостапни, а на страниците на Министерството за надворешни … Продолжи со читање Голем хакерски напад врз Украина: Дали е ова увертира за руски напад?