Ги почитуваме мерките и се вакцинираме” – видео на грчката Влада со совети за безбедно враќање од летните одмори

Совети и упатства за безбедно враќање од летните одмори и спречување на дополнително ширење на коронавирусот, содржи новото видео на грчката Влада објавено на социјалните мрежи, кое меѓу другото, порачува граѓаните да се тестираат, да ги почитуваат мерките и да се вакцинираат, јави дописничката на МИА од Атина.

-На одмор бевме во контакт со многу луѓе. При враќањето не забораваме. Се тестираме со селф тест пред враќањето, а за поголема безбедност се тестираме повторно по неколку дена. Една седмица немаме контакт со ранливи категории. Дополнително сме внимателни со невакцинираните роднини или пријатели за да не ги ставиме во опасност. Ги почитуваме мерките и се вакцинираме, е пораката од грчката Влада до граѓаните.

Видеото завршува со апелот невакцинираните да закажат термин и уште следниот ден да се имунизираат

Видео на денот