Ги измируваше Србите со соседните народи, денеска е Свети Сава, архиепископ Српски

Православните верници денеска го празнуваат споменот на Свети Сава, архиепископ Српски. Син на српскиот жупан Стефан Немања, се роди во 1169 година. Како млад жеднееше за духовен живот, заради што побегна на Света Гора, каде што се замонаши и со ретка ревност го мина сиот подвижнички раст. Немања тргна по … Продолжи со читање Ги измируваше Србите со соседните народи, денеска е Свети Сава, архиепископ Српски