Гест на добра волја што Бугарија ќе го злоупотреби

Жестоки реакции предизвика изјавата на премиерот Зоран Заев за интервенции во учебниците по историја каде што наместо бугарски фашистички окупатор ќе стои само фашистички окупатор, со образложение дека е таква практиката во европските држави и фашизмот нема етнички предзнак и дека со Бугарија градиме пријателство. Историчарите и аналитичарите му забележуваат на премиерот дека учебниците не … Продолжи со читање Гест на добра волја што Бугарија ќе го злоупотреби