Галевски: Политика на филм и политика во филм

Влатко Галевски, филмски критичар / Утрински брифинг

-Проблемите со политиката почнуваат, но не зарвршуваат. Нашето гледање на фимови сме прилично стерлини, во смисла на поделба на парите, вели Влатко Галевски за Утрински брифинг.

-Работата е во нетрансперноста и во оченсота на тоа што се работи, додава Галевски.

Анализата и разговорот погледнете го во видеото

Видео на денот