ГАЛЕРИЈА: Протест на антиваксери и антимаскери во Скопје

img alt
На протестот на антиваксерите во Скопје се палеа маски, а докторите беа исвиркани и нарекувани „убијци“ / Скопје, 15 август 2021 / Колаж: СП. / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

„Твоите слободи завршуваат онаму каде што почнува моето право на живот“

Вчера во Скопје се одржа протест на невакцинирани граѓани кои сметаат дека им е нарушено правото на избор и слободата за движење со воведувањето на новите антиковид мерки кои стапија на сила од денеска.

Тие искажаа револт не само против вакцинирањето туку и против носењето маски за заштита, што, пак, ја обесмислува пораката дека им е загрозено правото на слободно движење.

По протестот со свои реакции се огласија и познати лекари, но и новинарите, кои беа прозвани дека поттикнуваат, како што рекоа демонстрантите ограничување на слободата.

Протест против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Протест против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Протест против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Присутните сечеа заштитни маски на протестот против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Протест против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Присутните сечеа заштитни маски на протестот против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Присутните сечеа заштитни маски на протестот против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Присутните сечеа заштитни маски на протестот против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Присутните сечеа заштитни маски на протестот против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Присутните сечеа заштитни маски на протестот против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Протест против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Протест против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Протест против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
Протест против ковид-мерките и вакцините / 15 август 2021, Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Д-р Чадиковски: Протестирајте пред ковид-болниците, може ќе ги убедите пациентите дека не се болни

Видео на денот