ГАФ НА НОВАТА ЗАМЕНИК МИНИСТЕРКА: Јавната администрација е ГЛАМУРОЗНА (ВИДЕО)

Фото: Миа.мк

Новата заменичка министерка за информатичко општество и администрација во техничката влада, Невенка Стаменковска Стојковски уште на вториот ден направ гаф, кога место да ја нарече јавната администрација гломазна, таа ја нареча „гламурозна администрација“.

„Има ли некој писмен во ДПМНЕ? Каде ја најдовте оваа беда за заменик министер за информатичко општество? Ова ли е обновата? Каква е таа “гламурозна” администрација?“ , пишуваат на Твитер граѓаните.

Видео на денот