ФОТО НА ДЕНОТ Снег во Пекинг

109
Фото EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Турист во Пекинг држи сувенири со ликовите на Си Ѓипинг и неговата сопруга Пенг Лијуан, на плоштадот Тиананмен.

Цел Пекинг е под снежна покривка, иако очекувањата биле дека оваа зима ќе биде помека. Локалните жители веќе интензивно се подготвуваат за пролетните фестивали, а овој снег ги изненади сите.