ФОТО: Скандал во Тирана, албанските навивачи поставија транспарент на „Голема Албанија“

Фото: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Албанските навивачи напреавија потег со кој ги зовреа страстите на Балканот откако на натпреварот што се играше во Тирана во рамки на Лигата на нации, поставија транспарент на кој беше истакната мапа на „Голема Албанија“.

За време на интонирањето на химната, беше прикажана карикатура на Албанец кој гледа вести на телевизија додека во позадина стои мапа на „Голема Албанија“ со делови од Македонија, Србија, Црна Гора…

Видео на денот