ФОТО | Селективно освежување – Скопје-Запад врне, Скопје-Исток грми

Попладнево сосема ненадејно и неочекувано во центарот на Скопје започна невреме проследено со пороен дожд кој се движи во правец на Скопје-Запад, односно населбите Карпош 3 и 4.

фото Архива

Сосема спротивно, на Истокот од градот е суво иако се слушаат грмотевици.

Денес беше уште еден жежок ден во Скопје со зголема влажност и омарнина.

Засега нема аларм за можни шумски пожари

 

Видео на денот