ФОТО: Протест на КСС пред Собрание, одѕивот слаб

Протест на КСС пред Собрание/ Фото: Слободен печат/Драган Митрески

Според најавата, КСС од денеска започнуваат со протести пред собранието се додека не бидат исполнети нивните барања за усогласување на платите со минималната плата.

Претседателот на СОНК Јаким Неделков денеска ги повика и наставниците кои се незадоволни од процентот на покачување на нивните плати од 12 проценти кои вчера ги договорија со Владата, да излезат на протестот пред собрание.

Претходно денеска наставниците протестираат и пред СОНК.

Денеска во 16 часот започна протестот на Конферацијата на слободните синдикати, додека Советот на СОНК заседава дали ќе се прекине генералниот штрајк во образованието, како што беше договорно вчера во Владата.

Протест на КСС пред Собрание/ Фото: Слободен печат/Драган Митрески
Протест на КСС пред Собрание/ Фото: Слободен печат/Драган Митрески
Протест на КСС пред Собрание/ Фото: Слободен печат/Драган Митрески
Претседателот на КСС Ралповски на протестот пред Собрание/ Фото: Слободен печат/Драган Митрески
Протест на КСС пред Собрание/ Фото: Слободен печат/Драган Митрески
Видео на денот