ФОТО: Пожарникарите четири дена сами гаснат пожар, граѓаните не реагираат

Пожар покрај Кочани веќе четврти ден беснее, а пожарникарите се немоќни самите да го изгаснат.

Најголемиот проблем е што огнот бргу се шири и лесно може да се префрли на првите куќи на периферијата од градот.

Од фотографиите објавени на Твитер се гледа сериозноста на ситуацијата. Се очекува граѓаните да се вклучат во пресекувањето на движењето на огнот и пред сѐ да се заштитат себеси и својот имот.

Фото: Твитер
Фото: Твитер
Видео на денот