ФОТО: Од бунар извлечени 8 џиновски змии

Змии / Фото: Mort's Water Company / Фејсбук

Работник вработен во Mort’s Water Company со седиште во Латимер, кој вршел одржување на неисправен бунар за вода несвесно  нарушил живеалиште на огромни змиите, покажуваат фотографиите.

Кога стигнал на местото, пикнал цевка од подземниот бунар при што извлекол сноп змии.

-Имаше меѓу 8-9 од нив, сите бикови змии, објави Mort’s Water Company во објава на Фејсбук.

Змиите веројатно влегувале „преку врвот на лошо затворената обвивка од бунарот“, се вели во објавата на Морт.

Според Одделот за конзервација во Мисури, биковите змии се релативно големи, способни да пораснат до шест метри во должина, но тие се неотровни и не претставуваат вистинска закана за луѓето. Всушност, тие се сметаат за „економски корисни“, велат експертите, „поради големиот број глодари кои ги уништуваат, овој вид е вреден сосед за земјоделците“.

Видео на денот