ФОТО | Мини пазар на автопатот Скопје – Тетово

Фото: „Слободен печат“

Кога патувате од Скопје кон Тетово, без разлика на годишното време, после скопската наплатна рампа, кај Глумово, на третата лента, онаа што е наменета за камиони и спори возила се поставени продажни штандови со сезонско овошје.

Репортерите на „Слободен печат“ ги фотографираа неколкуте штандови каде гајба грозје е 350 денари, а тегла мед чини 400 денари.

Востановената пракса изгледа не им пречи ниту на полицијата, ниту на Македонија пат.

Фото: „Слободен печат“
Фото: „Слободен печат“
Видео на денот