ФОТО: Локализиран пожарот кај пехчевско Робово, активни други пожари во тој крај

Пожари Фото: ДЗС

Припадниците на Дирекцијата за заштита и спасување, АРМ, МВР се бореа со огнената стихија во делчевско-пехчевски регион до доцните вечерни часови.

Со нив непрекинато на терен беа и тимовите за заштита од пожари од Австрија и Словенија и заедно спречија пожарот да се прошири и во блиските села, соопшти ДЗС.

На пожарникарите им помогна и локалното население да го ставатпод контрола огнот во селото Робово Пехчево.

Фото: ДЗС

Во гаснењето на пожарите во овој регион беше вклучен и хеликоптер, но огнот дури и по падот на температурата во приквечерните часови остана се уште активен.

Видео на денот