ФОТО: Фонтаната на плоштадот Македонија е повторно вклучена

Фонтана плоштад Воин на коњ
Плоштад Македонија / Фото: Слободен печат/ Драган Митрески

Со доаѓањето на потоплите, пролетни денови, дел од фонтаните во главниот град повторно почнаа да функционираат, а една од нив е и фонтаната на плоштадот Македонија.

Имено, како и секоја година, фонтаната запира со работа заради ниските температури кои претстојат во текот на зимата, што може да доведат до оштетување на пумпите и водоводниот систем.

Фото: Слободен печат/ Драган Митрески
Фото: Слободен печат/ Драган Митрески
Видео на денот