ФОТО | Џамбазов е во сигурни раце: Дефинираните мускули на Илина имаат освоено многу планински врвови и насликано безброј уметнички дела

Илина Арсова
Фото: Instagram

Уживавме во секоја објавена фотографија која македонска ликовна уметница и планинарка, Илина Арсова, ја споделува на нејзиниот инстаграм – профил, а особено се радувавме на заедничките фотографии со Игор.

Профилот на Арсова е исполнет со уметност, адреналин, животни искуства, авантури, спокој и љубов, а профилот на Џамбазов се повеќе со убавината на Илина.

Актерот објави фотографија од неговата љубена која го привлече вниманието на пошироката јавност. Илина е моќна и силна жена, а нејзините совршено дефинираните раце ги имаат искачено 7-те највисоки врвови на 7 континенти.

Бицепс блуз. Јас, полузаспан на троседот во станот, ти пожива од сите, таму преку океанот, стои во описот на фотографијата која Џамбазов ја сподели на својот инстаграм – профил.


Како дипломирана уметница на Факултетот за ликовна уметност на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје, во класата на Рубенс Корубин и Јован Шумковски, Илина со нејзните две раце има насликано бројни дела инспирирани од високите врвови и убавините на нашата земја.

Игор е во сигурни раце, но и Илина во прегратките на Игор.

Видео на денот