ФОТО | Девојче од Македонија успешно ги имитира стајлинзите на светските ѕвезди: Ријана, Бијонсе… Ставете лајк!

sparklydaughter/Instagram
sparklydaughter/Instagram

Кога се работи за креативни тандеми помеѓу мајка и ќерка, инстаграм платформата има интересен тренд на светско ниво, но и кај нас. Се работи за фотографирање на детето облечено во аутфит од светски познати ѕвезди во соодветна поза со фотографија од вистинската личност и сето тоа е многу забавно.

Еден таков профил кај нас е „SparklyDoughter“ на кој мајката и ќерката освен со странските имиња, се фотографираат и во стајлинзи на наши познати личности. Профилот има преку 11.000 следбеници, а она што е интересно е дека сите креации на профилот се со интересен опис во кој се тагнуваат и ѕвездите чиј стајлинг е имитиран.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sparkly Daughter (@sparklydaughter)

Погледнете неколку од овие воодушевувачки изгледи:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sparkly Daughter (@sparklydaughter)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sparkly Daughter (@sparklydaughter)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sparkly Daughter (@sparklydaughter)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sparkly Daughter (@sparklydaughter)

 

View this post on Instagram

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sparkly Daughter (@sparklydaughter)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sparkly Daughter (@sparklydaughter)

Видео на денот