Финале од едукативниот настан „Имам став!”

Протест на студентите пред Собрание/Фото: Слободен печат/Мето Здравев

Во Собранието денеска ќе се одржи финале од едукативниот настан „Имам став!”.

Во рамките на тековната сезона учествуваа десет училишта од целата држава, кои се натпреваруваа симулирајќи пленарна расправа на Собранието.

Во финалето се пласираа „Васил Антевски-Дрен” и „Орце Николов” од Скопје и „Јане Сандански” од Штип.

Победникот ќе добие пехар, ќе го избере жири-комисија составена од тројца членови, меѓу кои и пратеници.

Видео на денот