Филипче се запозна со ќерката на Јасмина Василковска, жената донор на срце и бубрези

Министерот за здравство, Венко Филипче преку својот Фејсбук профил го честиташе роденденот Лара, ќерката на Јасмина Василковска, жената донор на срце и бубрези, која неодамна спаси три човечки животи.

– Денеска ја запознав ќерката на Јасмина Василковска, жената донор на срце и бубрези, која неодамна спаси три човечки животи. Семејството ме покани во нивниот дом за да го запознаам ова девојче кое денеска полни 1 година. Голема да растеш Лара, здрава, безгрижна, храбра и секогаш насмеана. Благородноста и хуманоста наследи ги од твоето семејството кое остави вечен белег во историјата на македонското здравство, напиша Филипче на својот фејсбук профил.

Видео на денот