Филипче: Се препорачува трета доза вакцина за граѓани над 60-годишна возраст

Министерот за здравство Венко Филипче денеска ги најави новите препораки, според кои се препорачува трета доза вакцина за граѓаните над 60 годи, здравствените работници и хронично болните. – Според новите препораки, се препорачува трета доза вакцина за граѓани над 60-годишна возраст како и за здравствени работници без разлика на возраста. Трета доз вакцина ќе треба … Продолжи со читање Филипче: Се препорачува трета доза вакцина за граѓани над 60-годишна возраст