Филипче од Штип: Покажавме дека за нас зборот е збор, го имаме најдоброто за секоја општина

Потпретседателот на СДСМ, Венко Филипче, денеска оддржа средба со Комисијата за здравство на ОО СДСМ Штип и потоа учествуваше на маалска средба со штипјани со цел да се слушне гласот на граѓаните и граѓанките, да изградиме подобар живот за сите и покрај огромните предизвици од ковид-19 пандемијата.

– Централната власт предводена од СДСМ во интензивна соработка со локалната самоуправа предводена ор СДСМ овозможија сериозен развој на локалните самоуправи ширум државата, порача Филипче.

– Владата предводена од СДСМ минативе 4 години инвестираше над 240 милиони евра во 133 км патна инфраструктура на општина Штип и штипскиот регион. Инвестираме во здравствот поставивме модуларна болница, со вредност од близу 200.000 евра плус инвентар и немедицинска опрема, ја поставивме во февруари 2021 година. Тоа е доказ дека за СДСМ зборот е збор, додаде Филипче.

Потпретседателот Филипче посочи дека со сите спроведени проекти, со инклузивниот пристап, СДСМ е убедлив фаворит на претстојните локални избори.

– Покажавме и докажавме, ние сме со граѓаните и секогаш на страна на граѓаните кои се наш партнер, одиме на победа на локалните избори на кои сме аспсолутен фаворит, заклучи Филипче.

Видео на денот