Филипче: 8200 ученици од основните и средните училишта ќе бидат тестирани за присуство на вирусот ковид-19

Со согласност од родителите, учениците во основните и средните учениците ќе бидат тестирани за присуство на вирусот ковид-19. Во методологијата се опфатени околу 8200 деца, пропорционално дистрибуирани по општини според број на ученици. Планирано е скрининот да трае пет дена и дневно да се тестираат по околу 1600 деца, во самите училишта каде што мобилни … Продолжи со читање Филипче: 8200 ученици од основните и средните училишта ќе бидат тестирани за присуство на вирусот ковид-19