Фатени рибокрадци со 89 килограми риба

Полицијата синоќа, при контрола на возило „лада нива“ на патот Штип-Радовиш, кај фабриката „Актива” кое било без регистерски таблички открила 89 килограми риба и недозволена опрема за риболов.

Полицијата синоќа, при контрола на возило „лада нива“ на патот Штип-Радовиш, кај фабриката „Актива” кое било без регистерски таблички открила 89 килограми риба и недозволена опрема за риболов.

Во 22 часот полициски службеници од полициска станица Штип ги привеле 42 – годишниот Ф.И., 36 години С.Е. од село Селце и Р.А. од село Пенуш, штипско, затоа што во 20.25 часот на магистралниот пат Штип-Радовиш, во близина на „Актива”, при контрола на патничко моторно возило без регистарски таблици, во кое се превезувале, не поседувале документи за идентификација и документи за возилото, а при прегледот во возилото била пронајдена поголема количина риба.

Претседателот на Здружението на спортски риболовци „Брегалница  2011″, Никола Мицевски вели дека при увидот пронајдени се 89 килограми риба бојник, два комбинизони и еден сак, кое е недозволено средство за ловење на риби.

– Едното од лицата кои беа спроведено во Полциската станица кажало дека рибата ја ловел во сак во штипското село Црешка на река Брегалница, каде што концесионер е Здружение на спортски риболовци „Брегалница 2011″ – вели Мицевски.

Здружението „Брегалница 2011″  рибата и недозволената опрема ги предаде на Државниот инспекторат за земјоделство, а против рибокрадците ќе поднесат кривична пријава за криволов и барање до судот за оштета согласно ценовникот за риболов

Видео на денот