ЕУ го осуди недостатокот на лојалност на САД во кризата со подморници

Претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел, го оцени како недостаток на лојалност и транспарентност на САД кон кризата со раскинување на договорот на Австралија за купување француски подморници во рамките на новото стратешко партнерство на САД, Велика Британија и Австралија.   “Основните принципи меѓу сојузниците се транспарентноста и довербата, и таа оди заедно. И што … Продолжи со читање ЕУ го осуди недостатокот на лојалност на САД во кризата со подморници