ЕУ е подготвена да разговара со Британија околу спорот со Северна Ирска, вели Ковени

Ирскиот министер за надворешни работи Сајмон Ковени изјави дека Европската унија е подготвена да разговара со Велика Британија за да ги реши проблемите во нивниот трговски спор во Северна Ирска, но сегашниот договор од Протоколот за Северна Ирска мора да остане. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber „Ова е одговор на барањата на Северна … Продолжи со читање ЕУ е подготвена да разговара со Британија околу спорот со Северна Ирска, вели Ковени