Една шолја шеќер Две и пол шолји брашно Еден прашок за пециво 500 гр зрна грозје без семки Половина шолја масло (и уште една лажица) Четири јајца 180 мл јогурт
Подготовка:
Измешајте ги сувите состојки, па додавајте ги маслото, јајцата и јогуртот постепено. Мешајте со жица за тесто.
Загрејте ја рерната на 180 степени. Ставете хартија за печење која сте ја намастиле со лажица масло. Излејте го тестото и одозгора наредете ги зрната грозје. Печете околу 40 минути.
Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не.
Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат.
Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.
ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
Вечерва се емитува осмата епизода од поткастот на „Слободен печат“. Наш денешен гостин е соосновачот на „Дата Мастерс“, Филип Петровски. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Со Петровски разговараме за подемот на вештачката интелигенција, науката за податоци, актуелната состојба со ИТ секторот во Македонија и многу други интересни теми. Тој ни раскажува за животот …
Вечерва се емитува осмата епизода од поткастот на „Слободен печат“. Наш денешен гостин е соосновачот на „Дата Мастерс“, Филип Петровски. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Со Петровски разговараме за подемот на вештачката интелигенција, науката за податоци, актуелната состојба со ИТ секторот во Македонија и многу други интересни теми. Тој ни раскажува за животот …