• poetry

SVP 2023 with awards "Golden Wreath" for Vlada Urošević and "Bridges of Struga" for Gavin Bradley

Добитниците на наградите „Златен венец“ и „Мостови на Струга“ на „Струшките вечери на поезијата“ за 2023 година беа прогласени на 21 март – Светскиот ден на поезијата на свечени настани што истовремено се одржаа во Париз и во Скопје. Годинава имавме исклучителна можност прогласувањето на лауреатите да се одвива истовремено во седиштето на УНЕСКО во …

SVP 2023 with awards "Golden Wreath" for Vlada Urošević and "Bridges of Struga" for Gavin Bradley Read More »