• NATO

Petrovska: We are investing in defense for a safer North Macedonia and a stronger NATO

Министерката за одбрана Славјанка Петровска учествуваше на дискусијата на високо ниво на тема „Европа во војна: Зацврстување на колективната одбрана на НАТО”, на која заедно со претседавачот со Воениот комитет на Алијансата адмиралот Роб Бауер, словенечкиот министер за одбрана Марјан Шарец и министерот за вооружените сили на Обединетото Кралство Џејмс Хипи,  со модерација од поранешниот …

Petrovska: We are investing in defense for a safer North Macedonia and a stronger NATO Read More »